Labuť

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Korpus: 40 vajec, 40 lyzic cukru, 40 lyzic hrubej muky, 4 sacky prasku do peciva, 4 sacky vanilkoveho cukru, 4 kopcovite lyzice kakaa, rumova aroma. \r\nKrem: 2 kg masla, 8 balickov bananoveho pudingu, 2 l mlieka, 5 bananov, cukor, rumova aroma.
POSTUP PŘÍPRAVY
Korpus: Z uvedenych ingrediencii upecieme 4 korpusy, ktore nechame vychladnut a vyrezeme do tvaru "slzicky". Plnime pripravenym kremom, natierame dzemom (ja som pouzila visnovy) a prekladame bananom.\r\n\r\nKrem: Z pudingov a mlieka uvarime krem, ktory nechame vychladnut. Vychladnuty krem postupne zaslahame do vymiesaneho masla s cukrom a rumovou aromou. Do kremu na zaver pridame 1 banan postruhany na najjemnejsom struhadle. \r\n\r\nPotah: 1kg hmoty K2 vyvalkame na cca 2-3 mm. Pocas valkania som podsypala Solamylom.
 |
Vykrajovanie "pierok" na krk a kridla z K2. |
 |
"Pierka" som lepila vajecnym bielkom a pritlacala sparadlom. |
 |
Detail lepenia |
 |
Oci som malovala gelovou ciernou farbou. Pocas vyroby zobacika mi zmizol fotograf, tak nemam fotodokumentaciu. Ale ten som tiez malovala gelovkou a modelovala pomocou ruk a sparadla :-) |
 |
Hotovy krk a hlava. Nasledovalo 4 dnove susenie. Aha, krk som robila z drotu, na ktory som navliekla rolky z toaletneho papiera, obalila paskou, hmotou K2 a nakoniec este "pierkami" z K2. |
 |
Korpusy som piekla na obycajnom plytkom plechu a vykrojila som nozom do takehoto tvaru. Natierala som visnovym dzemom. |
 |
Na krem som poukladala banan. |
 |
Druha vrstva kremu. |
 |
Puncovinu som urobila z obrezkov z korpusu, zvyskov kremu a visnoveho dzemu. Pocas potahovania mi zase zmizol fotograf, takze si treba postup domysliet :-) Ale s K2 sa mi pracovalo fantasticky, vobec sa nelepilo ani netrhalo. |
 |
Tortu oblepenu puncovinou som dala na noc do chladnicky. Na druhy den som ju celu potrela zvysnym kremom a dala cca na hodinu zachladit. |
 |
Hotova labut. Krk som upevnila este bielou stolou, ktoru som povodne kupila ako dekoraciu na stol, ale fantasticky sa mi k torte hodila :-) |
 |
Labut z ineho pohladu. |
 |
Detail ruziciek. Robila som ich z K2 a perletoveho prachu - ruzoveho a zlateho. Listocky som vykrajovala nozom a ryhy som robila sparadlom. Este makke som ich napichla na sparadla. Mimochodom, tortu som si piekla k mojim 22 narodeninam, len som si zabudla kupit sviecky. No co, snad nabuduce.... :-)))) |
 |
A este jedna, na ktorej aspon trosku vidno kridlo a chvostik. |