
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250 g masla * 2 žĺtky * 300 g hladkej múky * 100 g mletých orechov * 1 vanilkový cukor * 1/2 ČL citrónovej kôry * štipka soli * 80 g práškového cukru * kelímok nutelly * lieskovce na ozdobu * práškový cukor
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup je ten istý ako predchádzajúci môj recept na klasické husárske gombičky, akurát jamky naplníte lyžičkou nutelly a ozdobíte lieskovcom. Na záver jemne posypte práškovým cukrom, budú vyzerať ako zasnežené.
![]() |
1. Z masla, žĺtkov, múky, orechov, cukru, kôry, soli urobte cesto, nechajte ho dve hodinky oddýchnuť v chladničke, vyformujte gulôčky, dajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie, varechou urobte jamky. Upečte pri teplote 170 stupňov. Do vychladnutých guličiek dajte lyžičku nutelly, na to položte lieskový oriešok, |
![]() |
2. ... a posypte práškovým cukrom... |