Kuracie stehná pečené v mlieku
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 celé kuracie stehná, 250 ml mlieka, mleté čierne korenie, soľ, šťava z pol. citróna, pažítka
POSTUP PŘÍPRAVY
Omáčka: 2 lyžice masla, 1 cibuľa, 1 červená paprika, šťava z pol. citróna, 200 ml vývaru, hladká múka na zahustenie, 2 lyžice smotany na varenie, 2 lyžice kyslej smotany, worcesterská omáčka, soľ, čierne mleté korenie
Kuracie stehná umyjeme, osušíme, vložíme do hlbokej misy. Do mlieka pridáme soľ, korenie, citrónovú šťavu a posekanú pažítku. Mliečnu marinádu nalejeme na mäso a odložíme do chladničky na 3 hodiny.
Menší pekáč vymažeme maslom, vložíme doň stehná a pečieme v rozohriatej rúre 30 minút.
Omáčka: Na panvici roztopíme maslo, pridáme očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu, na menšie kúsky nakrájanú červenú papriku a podusíme. Prilejeme vývar, mliečnu marinádu a prevaríme. Pridáme soľ, korenie, citrónovú šťavu, worcesterskú omáčku, smotanu na varenie a kyslú smotanu. Zahustíme múkou, aby sme získali stredne hustú omáčku, ktorou stehná pri podávaní zalejeme.