POTŘEBNÉ PŘÍSADY
100g pšeničných klíčkov, môžete´premiešať aj s otrubami, 100g pšeničných vločiek, 100 gramov vlašských orechov /tentokrát som dala mandle/, 50g slnečnicových semiačok, 50g tekvicových semiačok, 50 g sezamových semiačok, 50g ľanových, 250g pšeničného bulguru-alebo rozsekanej pšenice, 1ČL sóda bikarbóna, 1ČL morskej soli, 1 veľké vajíčko, 2PL medu, 500ml bieleho natur jogurtu /nie nízkotučného, ale poctivého /. Ingrediencie vyjdú na 900g bochník.
POSTUP PŘÍPRAVY
Toto je starý nemecký recept,vytvára krásnu štruktúru svojim zložením.
Je vhodný len tak s maslom, medom, syrom a olivami, ale bo k šalátu.
Môžete použiť aj píniové oriešky, väčšie orechy akovlašské, mandle, buď nasekáte, alebo necháte vcelku, podľa chuti a nálady :-)) oriešky je dobré vopred opražiť.
Najlepšie je chlebík skonzumovať v ten deň, alebo na druhý.
A tu je postup:
Do veľkej misy dáme všetky sypké prísady a riadne premiešame.
Do druhej menšej dáme mokré a tiež premiešame, aby sa nám všetko spojili.
Potom oboje zmiešame, a necháme odstáť cca pol hodinky.
Po pol hodinke z cesta urobíme bochník, ktorý vložíme do vymastenej a vysypanej formy, alebo dáme na plech.
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
Vložíme chlebík a pečieme 30 minút. Vyberieme a chlepík prekryjeme papierom na pečenie, a pečieme ďalších 25-30 minút.
Po tomto čase chlebík vyberieme, a necháme vychladnúť.
Dobrú chuť !!!!
toto sú prísady k chlebíku, ktoré som dnes použila, niekedy treba improvizovať.... |
sypké prísady vo veľkej mise riadne premiešame... |
..do druhej misy dáme mokré prísady.. |
...premiešame.... |
...suché a mokré prísady dáme dokopy... |
...riadne všetko premiešame, a necháme 30 minút odpočinúť.... |
..po tridsiatich minútach.... |
...do vymastenej a vysypanej formy vložíme vzniknutú masu.... |
...pečieme vo vyhriatej rúre 30 minút...vyberieme... |
...prekryjeme papierom na pečenie, a pečieme ďalej... |
..hotovo ! Už iba vybrať z formy a nechať vychladnúť, aspoň trošku :-))) |
...DOBRÚ CHUŤ !!!! |