Bryndzové slimáčiky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g štrúdľovej múky (hladkej), 50 g cukru, 50 g tuku, 2 žĺtka, čajová lyžička soli, 30 g droždia, 1/8 l mlieka. Plnka: 250 g bryndze, 200 g kyslej smotany, 3 uvarené zemiaky, slaninka, sezamové semienko.
POSTUP PŘÍPRAVY
Do misy dáme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie a nalejeme vlažné mlieko. Necháme vzísť kvások. Po vykysnutí kvásku pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme cca 1 hodiny kysnúť.
Pokračujeme - viď obrázkový postup
 |
Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve časti. Bryndzu, smotanu, postrúhané vychladnuté uvarené zemiaky, nadrobno nakrájanú slaninku dôkladne vymiešame. Každú časť cesta vyvaľkáme a potrieme bryndzovou plnkou. |
 |
Cesto zavinieme do rolády, tú ešte na doske troška pogúľame. |
 |
Nakrájame na jednotlivé časti. |
 |
Vytvarujeme slimáčiky, ktoré poukladáme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. |
 |
Každý slimáčik potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Dáme piecť. Piekla som na 180 C. |
 |
Po upečení ich potierame maslom. |