Bryndzové slimáčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g štrúdľovej múky (hladkej), 50 g cukru, 50 g tuku, 2 žĺtka, čajová lyžička soli, 30 g droždia, 1/8 l mlieka. Plnka: 250 g bryndze, 200 g kyslej smotany, 3 uvarené zemiaky, slaninka, sezamové semienko.

POSTUP PŘÍPRAVY

Do misy dáme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie a nalejeme vlažné mlieko. Necháme vzísť kvások. Po vykysnutí kvásku pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme cca 1 hodiny kysnúť.
Pokračujeme - viď obrázkový postup

Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve časti. Bryndzu, smotanu, postrúhané vychladnuté uvarené zemiaky, nadrobno nakrájanú slaninku dôkladne vymiešame. Každú časť cesta vyvaľkáme a potrieme bryndzovou plnkou.
Cesto zavinieme do rolády, tú ešte na doske troška pogúľame.
Nakrájame na jednotlivé časti.
Vytvarujeme slimáčiky, ktoré poukladáme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie.
Každý slimáčik potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Dáme piecť. Piekla som na 180 C.
Po upečení ich potierame maslom.