Slivkovo - marcipánový "tarte tatin"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

PLNKA: * 800 g tvrdších sliviek, nie prezretých * 25 g masla * 25 g hnedého krupicového cukru * 100 g marcipánu CESTO: • 2 vajíčka • 100 g cukru - krupice • 75 g rozpusteného masla • 150 g hrubej múky • 1/2 PDP

POSTUP PŘÍPRAVY

1* Na panvici rozpustite maslo na plnku, pridajte cukor a niekoľko minút karamelizujte do bledohneda 2* Chvíľku nechajte chladnúť a nalejte do formy v ktorej budete piecť koláčik 3* Na karamel vo forme vejárovito rozložte vykôstkované štvrťky sliviek v jednej vrstve 4* Z marcipánu vytvarujte tenšiu kruhovú placku s okrajom o cca 1 cm menším ako forma a položte ju na slivky 5* Na marcipánovú placku podokladajte zbytok sliviek 6* Vajíčka a cukor na cesto vyšľaháme do svetlej peny - stačí ručne 7* Primiešame roztopené maslo 8* V ďalšej miske zmiešame suché prísady na cesto (múku a PDP) 9* Suché a tekuté prísady zmiešame jemne rukou 10* Cesto je tekuté, nie štandardné na "tatin", ale slivky pustia veľa šťavy a toto ľahké a mäkké cestíčko absorbuje všetku úžasnú ovocno – karamelovú šťavu 11* Cesto nalejeme na slivky a pečieme v rúre predhriatej na 180º C cca 1 hodinu (prepečenosť zisťujeme špajlou) 12* Nechajte 10 minút chladnúť vo forme a potom preklopte hore dnom na tanier s okrajom širším ako je forma 13* Dobrú chuť :-)