Florentínky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1,5 dl mlieka * 20 g masla * 40 g hladkej múky * 100 g práškového cukru * 120 g mandlí alebo orechových jadier * 100 g kandovaného ovocia * čokoládová poleva na spodnú časť koláčikov

POSTUP PŘÍPRAVY

Tu o prstíček nižšie: :-)

1. ZO sušeného ovocia som použila slivky, ktoré som nakrájala na malé kúsky.
2. V mlieku rozšľahajte múku, pridajte maslo a cukor a zohrievajte, až sa maslo zohrejem a roztopí.
3. POtom pridajte orechy, ovocie , ak je cesto riedke, pridajte múku. Zo zmesi urobte malé gulôčky alebo placky, ktoré klaďte ďalej od seba na plech vystlaný papierom na pečenie a upečte pri teplote 220 stupňov. Hneď po vybratí z rúry ich vyberte z plechu.
4. Zo spodnej strany nanášajte čokoládovú polevu,
5. a pri miernom zaschnutí čokoládu naryhujte vidličkou.