Florentínky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1,5 dl mlieka * 20 g masla * 40 g hladkej múky * 100 g práškového cukru * 120 g mandlí alebo orechových jadier * 100 g kandovaného ovocia * čokoládová poleva na spodnú časť koláčikov
POSTUP PŘÍPRAVY
Tu o prstíček nižšie: :-)
 |
1. ZO sušeného ovocia som použila slivky, ktoré som nakrájala na malé kúsky. |
 |
2. V mlieku rozšľahajte múku, pridajte maslo a cukor a zohrievajte, až sa maslo zohrejem a roztopí. |
 |
3. POtom pridajte orechy, ovocie , ak je cesto riedke, pridajte múku. Zo zmesi urobte malé gulôčky alebo placky, ktoré klaďte ďalej od seba na plech vystlaný papierom na pečenie a upečte pri teplote 220 stupňov. Hneď po vybratí z rúry ich vyberte z plechu. |
 |
4. Zo spodnej strany nanášajte čokoládovú polevu, |
 |
5. a pri miernom zaschnutí čokoládu naryhujte vidličkou. |