Boloňské kuracie prsia so syrom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

INGREDIENCIE: cca 1 kg kuracích pŕs, 1 sáčok Maggi nápady Zapečené cestoviny Boloňské, hladká múka na obalenie kuracích pŕs, 200 g tvrdého syru podľa chuti (eidam, gouda...), olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Kuracie prsia nakrájame na rezne a obalíme ich v hladkej múke.
2. Prudko ich z oboch strán opečieme na oleji (ja používam olivový) - kým na nich nevznikne zlatá "kôrka".
3. Opečené rezne poukladáme do sklennej nádoby, v ktorej ich budeme piecť a ktorú sme si vopred vytreli olivovým olejom (stačí trošku oleja, len aby sa rezne na spodok nepripiekli).
4. Potom si v hrnci pripravíme omáčku z maggi sáčku - obsah sáčku rozmiešame v 500 ml vody, privedieme to k varu a asi 1-2 minúty varíme. (Na sáčku píše pridať až 700 ml vody, ale to je pre náš účel zbytočne veľa).
5. Pripravenou omáčkou zalejeme kuracie rezne - všetky rezne by mali byť viacej-menej ponorené v omáčke.
6. Na záver to posypeme nastrúhaným syrom.
7. Pečieme v rúre na 220°C cca 30 minút - 15 minút zakryté, 15 minút odokryté.
8. Podávame s cestovinami alebo ugrilovanou zmesou "talianskej" zeleniny - baklažán, cuketa, trojfarebné papriky.

POZN.:
Nepoužívam na dochutenie žiadnu soľ a ani nič iné, lebo samotná omáčka je výraznej chuti a aj syr je dosť slaný.

Sáčok Maggi nápady, z ktorého pripravíme omáčku.
Opečené kuracie rezne...
...zaliate omáčkou....
...a posypané syrom...
...dozlatista upečené...Dobrú chuť.