sisky bez vysmazania
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 DAVKA: 24ks CESTO: 500g hl. muky, 250ml mlieka, 1 zltok, 40 g Hery, stipka soli, 1 vanilkovy cukor, 1 kocka drozdia, PLNKA: marmelada, lekvar, NA POTRETIE: kusok masla, 1-3PL rumu
POSTUP PŘÍPRAVY
Spracujeme cesto (ručne alebo v domácej pekárni).
Vykysnuté cesto po častiach rozváľame a vykrojíme kolieska.
Na polovicu koliesok dáme marmeládu alebo lekvár,
druhým kolieskom prikryjeme a poriadne stlačíme okraje.
Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ďalších 20 minút kysnúť.
Pečieme dozlata asi 12 - 15 minút pri 180 - 200°C.
Hneď po vybratí z rúry šišky potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s rumom a pocukrujeme