sisky bez vysmazania

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 DAVKA: 24ks CESTO: 500g hl. muky, 250ml mlieka, 1 zltok, 40 g Hery, stipka soli, 1 vanilkovy cukor, 1 kocka drozdia, PLNKA: marmelada, lekvar, NA POTRETIE: kusok masla, 1-3PL rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

Spracujeme cesto (ručne alebo v domácej pekárni).

Vykysnuté cesto po častiach rozváľame a vykrojíme kolieska.

Na polovicu koliesok dáme marmeládu alebo lekvár,

druhým kolieskom prikryjeme a poriadne stlačíme okraje.

Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ďalších 20 minút kysnúť.

Pečieme dozlata asi 12 - 15 minút pri 180 - 200°C.

Hneď po vybratí z rúry šišky potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s rumom a pocukrujeme