Skvelé plnené pečené zemiačiky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
zemiaky-stredne veľké až veľké,syr,saláma alebo šunka,kyslá smotana alebo tvaroh,vajce,korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Jednoduchá večera,ktorá je veľmi dobré a hoci ja pridávam salámu tak som ju zaradila medzi bezmäsité :-))
Uvarené zemiaky v šupke si rozpolíme a polovičky vydlabeme.Plnku spravíme z uvedených surovín + pridáme vydlabanú zmes zo zemiakov.Plnky nemusíte robiť veľa pretože tým,že sa do nej pridajú aj tie vydlabané zemiačky z polovičiek tak nebude toľko miesta na plnenie.
Zemiačiky si môžte naplniť aj inýmy surovinami-čím len chcete,podľa chutí a toho čo máte doma :-)) ja to tiež striedam,ale vždy to vyjde super
 |
Takže zemiaky-počet podľa počtu osôb čo budú jesť,si uvaríme v osolenej vode.Zemiaky sú v šupke !!! V tom je to tajmostvo :-)) |
 |
Zatiaľ si nachystáme časť plnky-nakrájame si nadrobno ľubovoľnú salámu či šunku,ja dávam najčastejšie jemnú salámu |
 |
nastrúhame syr-tehlu alebo údený |
 |
V miske si zmiešame polku syra,salámu,vajce,smotanu alebo tvaroh a osolíme a okoreníme-ja pridávam trochu korenia na pizzu alebo na americké zemiaky-plnka ešte nie je hotová |
 |
Vychladnuté zemiačiky si rozkrojíme na polky a vydlabeme ich.Vydlabanú zmes primiešame do plnky. Plech si potrieme maslom a poukládame vydlabané polovičky |
 |
Vydlabané polky si osolíme a plníme plnkou. Po naplnení posypeme zvyšným nastrúhaným syrom a môžme aj kúskami nadrobno pokrájanej klobásky. áme zapiecť na cca 15-20 minút na 180-200 stupňov. |
 |
Keď trochu vychladnú môžeme degustovať,super sú aj vychladnuté keď sú chuti výraznejšie a podávať môžme samotné,s dresingom,tatarkou,kyslou smotanou alebo ako netradičnú prílohu k mäsku :-)) prajem dobrú chuť |