
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
jablká (počet podľa potreby), 1 lyžicu citrónovej šťavy, 50 g marhuľového džemu, 2 lyžice posekaných vlašských orechov, 2 lyžice piškótovej strúhanky, 4 bielky, 200 g kryštálového cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
1. Jablká ošúpeme a vykrojíme jadrovníky. Do väčšej misy nalejeme vriacu vodu, pridáme citrónovú šťavu a jablká asi na 2 minúty ponoríme. Vyberieme ich a necháme vychladnúť.
... Ja som jablká rozkrojila na polovicu a tak som vybrala stred, tak mi vznikla väčšia jamka na plnku.
2. V miske vymiešame džem s posekanými orechmi a so strúhankou. Plnkou naplníme vykrojené stredy jabĺk. Do misy dáme bielky, cukor a štipku soli, vyšľaháme do tuha.
... Plnky môžeme obmieňať podľa chuti, ja som urobila plnku z džemu, orechov a kúskov čokolády, druhú plnku som robila z tvarohu, granka a džemu.
3. Jablká uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pomocou stierky ich obalíme snehom a vo vyhriatej rúre pečieme 20 minút pri teplote 120 °C. Podávame teplé.
Pôvodný recept je z www.pluska.sk