Plnené kuracie stehná slaninkovo-hríbovou plnkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme: kuracie stehná, soľ, mčk, korenie pečené kurča...na nápň: 2 staršie pečivo, 100 g oravská slaninka, 1 cibuľa, hrsť sušených hríbov, 1 vajce, soľ, mčk a 1 až 2 ML strúhanka a 1 ML petržlenová vňať

POSTUP PŘÍPRAVY

...jednoduché a hlavné chutné papaníčko z málo ingrediencií, ktoré nájde domá každá gazdinka :o)) a už si len dobre pochutnať na stehienkách...niet nad starú dobrú klasickú kuchyňu, ktorú zbožňuje aj moja polovička

.. ako prvé si urobíme plnku:.na troške oleja speníme do sklovita cibulu, pridáme prerastanú oravskú slaninku, necháme vychladiť...dopredu si nakrájame na malé kocky pečivo z predchádzajúceho dňa ktoré som zaliala 2 dcl zeleninovým bujónom, pridala sparené sušené hríby nakrajané na pásiky, vychladenú opraženú slaninku s cibulkou a na zahustenie pridáme trocha strúhanky...samozrejme dochutíme soľou a korením ... zo zvyšnej plnky som upiekla placicky ktoré boli chutnučké a je možné použiť tiež ako prílohu...pokiaľ dovtedy vydržia :o))
...vykostíme si kuracie stehienke len po polovice, spodnú časť necháme aj s kosťou, aby nám vošlo viacej chutnej náplne a aby stehienko malo pekný tvar
...vyhladenou zmesou naplníme kuracie stehno, špilkami pospájame,
...osolíme a okoreníme mčk a korením na pečené kura vložíme do pekáča a spolu s predvarenými zemiačikmi podlejeme 2 dcl zeleninového vývaru pečieme pri 180 st. cca 45 až 55 minút, treba od sledovať, kým není krásne chrumkavá kôrka