Kurací špíz s omáčkou z gorgonzoly, pečenými zemiačkami s tymiánovým dressingom...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Rýchla mňamka:o) kuracie (príp. bravčové alebo kombinácia) mäsko, zeleninka, akú máme práve v chladničke, my sme mali paradajky, červenú cibulku, papriku a olivy, čierne korenie, soľ, tymián, sušené podrvené šípky, grilovacie korenie (dá sa kúpiť grilovacie korenie so šípkami), olivový olej. Omáčka: gorgonzola (alebo niva - je to jedno, čo máte:o), smotana na varenie, pol zotretého jabĺčka a čierne korenie Príloha: umyté zemiačky, soľ, kyslá smotana (najlepšie 14 - 16%), tymián

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäsko si umyjeme, nasolíme, nakrájame na malé kúsky okoreníme tymiánom, gril. korením, sušenými podrvenými šípkami, čiernym korením, zeleninku očístíme a nakrájame na malé kúsky, aby sa nám dobre napichovali na špajdle, príp. špízy. Ponapichujeme na špízy a vložíme do pekáča, ktorý sme si pokvapkali olivovým olejom. Pečieme asi 20 - 35 min. na 160 stuňoch.

Zemiačky umyjeme, nasolíme a dáme upiecť. Ja ich pekávam výhradne v jánskej mise. Ale ako komu pasuje:o)

Dressing na hotové zemiačky: 1 kyslá smotana, tymián a štipka soli, tymianom nešetrite:o)

Omáčka: Smotanu (prípadne mliečko, ak nie je doma smotana na varenie) vylejeme do panvice, nastavíme mierny oheň a medzičasom si nakrájeme gorgonzolu (alebo nivu na malé kúsočky) primiešame do smotany, okoreníme a predáme pol. potretého jabĺčka (samozrejme očisteného a zbaveného jadierok, jablčko treba potrieť na kašu). Za stáleho miešania, čakáme až sa všetky suroviny spoja a roztopia a môžme podávať:o))

Dobrú chuť:o))