Štrúdle na slano

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

lístkové cesto,vajce na potretie, sezam, mak a tak... Plnka bryndzová: bryndza, kyslá smotana, pokrájená červená cibuľka, 1 uvarený zemiak - zmiešať Olnka syrová: plátkový ementál napr., trvanlivá saláma alebo šunka + zmiešať: prekrojené olivy, 1 uvarený zemiak, 2 Pl kyslej smotany, soľ, pokrájená červená cibuľa, nastrúhaný encián či Bambino v črievku,nakladaná kápia pokrájená + podľa Vašej fantázie, čo dom dal....

POSTUP PŘÍPRAVY

Lístkové cesto rozvaľkať a dať plnku bryndzovú, u syrovej plnky- pokladieme cesto plátkovým syrom, salámov a lyžicou navrstvíme ostatné zmiešané suroviny, rolády zmotáme, potrieme vajíčkom, posypeme ľubovoľne a šup do rúry, najlepšie sú po upečení ale aj studené a prihriaté v mikrovlnke. No a každý si môže plnky vylepšiť podľa seba, takže - dobrú chuť!