Kuracie mäsko s chrenom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vykostenné kuracie stehná, chren, eidam, 1 kyslá smotana

POSTUP PŘÍPRAVY

Zámerne nepíšem pomer surovín, záleží to od počtu stravníkov. Kyslá smotana sa pri pečení trochu akoby zrazí, ale neuberá to vôbec chuti. Pri použití sladkej smotany to nie je ono, ale sto ľudí = sto chutí.

Kuracie mäsko si osolíme, okoreníme, posypeme vegetou a opečieme na horúcom oleji, len aby sa nám mäsko zatiahlo.
Mäso dáme do jenskej misy, podlejeme výpekom a na každé mäsko na hrubo natrieme chren.
Na vrstvu chrenu dáme postrúhaný eidam.
Na vrstvu syra natrieme kyslú smotanu. Dáme zapiecť na 50 minút (my máme radi úplne mäkké a rozpadávajúce sa mäsko) pri teplote 170 stupňov.