Bananove kocky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajec, 6 PL kryst. cukru, 5 PL polohrubej muky, 1 PL kakaa, ****Plnka: 1 zlaty klas, 350 ml vody, 250 g masla, 150-200g pr. cukru, 3 vacsie banany, trochu cokolady na postruhanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je kolacik z mojho detstva. Bez bananovych kociek a ananasovych rezov sa neobisli ani jedny sviatky u nas. Mozno toto bol prvy kremovy kolacik, ktory som sa naucila piect od mojej mamky. Je uplne najjednoduchsi, vhodny pre zacinajuce mlade gazdinky.

bielka oddelime od zltkov. Bielka slahame sostipkou soli, kym nezbeleju. Potom pridame krystalovy cukor a slahame, kym nie je pena pekna biela, cukor rozpusteny a metlicky zanechavaju stopu
potom pridame zltka a na najmensich obratkach zaslahame zltka
pridame muku zmesanu s kakaom, premiesame
rozotrieme na plech vylozeny papierom na pecenie a pecieme vo vyhriatej rure pri 180 stupnoch asi 15-20 minut. Piekla som na klasickom plechhu 30x40 cm. Vyberieme z rury a nechame vychladnut
upecena piskota
zlaty klas rozmiesame vo vode a za staleho miesania uvarime husty krem. Da sa miesto vody uvarit aj v mlieku, ale mna akosi mamka naucila vo vode, pretoze mlieko v plnke ma nabeh skor skysnut, ale u nas nema sancu:).
do uvareneho kremu som zamiesala platok masla
prikryla potravinarskou foliou a odlozila na terasu vychladit (neurobi sa nam korka)
maslo vyslahame s pr. cukrom ( 150 g cukru - menej sladke, 200 g pr. cukru pre tych, ktori maju radi sladsie). Po lyziciach pridavame vychladnutu kasu zo zlateho klasu. Kasu pred pridavanim do masla preslahame mixerom. Pozor! kasa a maslo musia mat rovnaku teplotu, inak sa vam krem moze zrazit. Kazdu pridanu davku kase dobre preslahame mixerom
z vychladnutej piskoty stiahneme papier a piskotu vratime spat do plechu. Mozeme piskotu potriet kyselkavym dzemom ( ja som nepotierala lebo pri tomto kolaciku mne osobne to tam nepasuje:) ).Nanesieme zhruba polovicu kremu na piskotu
na krem narezeme tensie kolieska bananov
prikryjeme druhou polovicou kremu. Trochu tazsie sa rozotiera, takze si dam take mensie kopky kremu po celej ploche a lopatkou rozotieram
na zaver postruhame cokoladu a dame do chladnicky trochu zachladit
dobru chut!