+++Šťavnatý rýchly jablkový perník +++

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
35O g polohrubej múky , 1 prášok do perníka, 3 celé vajcia, 300 g kryšt.cukru, 1 dcl oleja, 2 pol. lyžice kakaa, 2.5 dcl vlažného mlieka, 3 pol.lyžice rumu, 300 g ošúpaných nahrubo nastrúhaných jabĺk /zvyčajne je to 2,5 jablka) hrozienka, džem, Poleva . 100 g várovej čokolády + 5O g Cery.
POSTUP PŘÍPRAVY
Pri tomto recepte nepotrebuje žiadny mixér a ak pozriete návod, ušpiníte len málo riadu
 |
V 1. miske si zmiešame múku s práškom do perníka |
 |
V 2.miske zmiešame cukor + celé vajcia, vymiešame metličkou, pridáme olej a kakao, znova premiešame, potom pridáme mlieko + rum a vymiešame |
 |
Priamo do misy nastrúhame na hrubom struháku jablčka |
 |
Asi takto to vyzerá..... |
 |
Pridáme obsah 1.misy ( múka + prášok do perníka ) a k tomu namočené hrozienka - koľko máte radi. My máme radi veľa, veľa hrozienok |
 |
Takto to vyzerá vymiešané. Vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech |
 |
Dáme piecť do rúry na 175 st.C - 25 minút. |
 |
Horúce, práve vybraté z rúry natrieme lekvárom podľa vlastnej chute - dávam rôzne lekváre, dnes to bol čiernoríbezľový. |
 |
Vrch potrieme čokoládou, ktorú si pripravíme tak, že vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť 100 g várovej čokolády + 5O g Cery.
Tá moja čokoláda nie je veľmi pekná, lebo dávam aj lekváre, v ktorých sú malé kúsky ovocia a tie z tej čoko vytŕčajú. Doma to nikomu nevadí, lebo chcú v perníku veľa lekváru a aj s kúskami. |
 |
Potom už len celý plech dať do chladničky dobre vychladiť, pokrájať a ozdobiť šlahačkou. Mňam.
Prajem dobrú chuť |