Hrnčekový s jablkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 hrnčeky práškového cukru, 2 hrnčeky nezomletého maku, 2 hrnčeky polohrubej múky, 500 g jabĺk, 250 g masla /1 hrnček 200 ml/

POSTUP PŘÍPRAVY

V mise zmiešame práškový cukor, nezomletý mak a polohrubú múku. Jablká ošúpeme a nahrubo postrúhame. Zo zmesi si odoberieme 2 hrnčeky, rovnomerne ich vysypeme na suchý plech (ja dávam na plech papier na pečenie) a dobre utlačíme. Navrstvíme 250 g nastrúhaných jabĺk a prikryjeme 2 hrnčekmi zmesi. Opäť roztrieme 250 g jabĺk a zasypeme zvyškom zmesi. Dobre utlačíme a navrch dáme kúsky pokrájaného masla. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri miernej teplote 60 až 80 minút. Dobre vychladnutý koláč pokrájame a posypeme práškovým cukrom. Tento koláč mám z časopisu Báječná žena, je jednoduchý na prípravu, pečenie a chutí výborne. Navyše žiadne vajcia, žiadne mlieko, žiadne váženie, naozaj už jednoduchší tento recept už ani nemôže byť. Maslo použite klasika obyčajné.