Francúzsky jablkovy koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g hladkej múky, 250g kryštálového cukru, 6 vajec, 250ml mlieka, 1 lyžica sóda bicarbóny, 500g jabĺk, 150g masla, 1 vanilkový cukor, príp. prášk.cukor alebo šľahačka na dozdobenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Na dno suchého plechu nakrájame na menšie kúsky jablká. Múku s cukrom premiešame, pridáme vajcia rozhabarkované v mlieku a zamiešame. Jablká zalejeme touto hmotou, posypeme vanilkovým cukrom a dáme do rúry piecť. Teplota 190°C, asi na 30 minút. V polovici (teda po 15 min. Pečenia) vyberieme a navrch pokrájame maslo. Vložíme späť do rúry a dopečieme. Nakoniec posypeme prášk.cukrom alebo dozdobíme šľahačkou.