Kvasný Hičkoše ( Halušky s kyslou kapustou)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Halušky: 6-7 väčších zemiakov, 3 vajička , polohrubu muku , hrubu muku , 1čl soli , 0,5čl sody BB. Kapusta: 1 kyslú kapustu , 1 cibuľu, par kociek udenej slaniny , čierne korenie , soľ Slanina: Ja som použila Gazdovskú údenú slaninu a trochu oravskej slaniny Smotana a Mlieko :O)

POSTUP PŘÍPRAVY

trošku viac špinavého riadu ale nevadi výsledok stojí zato! Proste stále si stojím zatým , že najlepšie recepty máme od našich starých mám !

Prichystáme si cesto na halušky , ja som urobila zo 7 zemiakov ktoré som si pohoblíkovala na hoblíku :o) troch vajíčok, pridala som soľ , sodu bb a nakoniec som zmiešala polohrubu muku s hrubou aby boli trochu tvrdšie (samozrejme každý si robi halušky ako je naučený
Vytvorime si hustejšie cesto,Halušky hadžeme do vriacej slanej vody a a čakáme kým sa nevyplavia. :o)
Po vyplaveni vyberieme halušky do misky so studenou vodou a scedíme
Na oleji si opražime do skovitá cibuľu nakrajanú na kocky
K cibuľke soľ, čierne korenie a pridáme kyslu kapustu (nepremývať!! ) z ktorej sme predtým vytlačili vodu a posekali aby nebola príliž dlhá, prídáme ešte pár kociek udenej slaninky pre lepšiu chuť a pražíme.
Opražíme si aj slaninku nakrájanu na male kocky , ja som použila gazdovskú udenu a oravsku slaninu urobila som si mix
A nakoniec všetko spolu zmiešame Halušky - kapustu - slaninku , a poriadne premiešame . Podaváme buď s kyslou smotanou alebo mliekom pre silnejšie žalúdky ! Dobrú chuť