Čoko-šišky tvarohové neodolateľné



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g polohrubej múky, 250 g tvarohu, 1 ČL sódy bikarbóny, 1PL práškového cukru, štipka soli, 2 vajcia, 2 PL rumu (ak nemám, nedám, netreba), olej na vysmážanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je množstvo na jednu dávku, ja som dnes robila z troch. Šišky sú naozaj skvelé, ľahučké, úžasnej chuti - jednu dávku zje na posedenie môj syn. A milujú ich aj kolegovia a nakoľko som im sľúbila, že prinesiem, tak som musela spraviť viac...obzvlášť ak som ich vlastne robila mojim chalanom k zajtrajšiemu obedu.

...pripravíme si suroviny
...všetky suroviny dáme do väčšej misy (prípadne do mixéra) Malá rada: ak použijete tento jemný tvaroh ako ja, pridajte ešte 50-100 g múky, pretože sa cesto veľmi lepilo. Hrudkovitý tvaroh má inú konzistenciu, cesto je menej lepivé. A capla som do toho aj za 3 PL bourbonu (keďže som rum doma nemala)
...vypracujeme cesto - je krásne žlté od domácich vajíčok
...cesto capneme na poriadne pomúčenú dosku
...cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm (alias 5 mm)
...malým kruhovitým vykrajovátkom vykrajujeme krúžky
...priebežne si ich ukladám na tácku, z ktorej ich potom hádžem do rozpáleného oleja
...takto špáradlom skúšam či je olej dostatočne rozpálený
...kým sa rozpaľuje olej, dáme si do taniera (misky) 2 PL kakaa a 4 PL cukru
...spolu vymiešame
...a začíname smažiť šišky
...nahádžeme ich rýchlo do panvice... na týchto šiškách je super, že sa takmer všetky samé otočia na druhú stranu, keď je tá prvá usmažená... ak sa nejaká zabudne, stačí do nej ťuknúť a ona sa spamätá a otočí sa :)
...a takto vyzerajú keď sú hotové a ideme ich vybrať z oleja
...vyberieme ich na papierové vreckovky, aby stiahli z nich prebytočnú mastnotu
...a hneď - ešte horúce ich obalíme v mixe kakaa a cukru
...a je to - tu už po prvom nájazde môjho mláďatka Kakaovocukrový obal spraví na šiškách chutnú chrumkavú krustu.
...a samozrejme som zopár nechala aj šiškovitých, bež čoko krusty ...klasicky s džemom, či nutelou