Mandľová cibuľačka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 veľké cibule*100 g mandlí*50 g masla*3/4 l zeleninového vývaru*štipka šafránu*2 strúčiky cesnaku*soľ*mčk
POSTUP PŘÍPRAVY
Klasickú francúzku cibulačku isto všetci poznáme.Robieva sa so syrom a krutónmi.Dávam do pľácu cibuľačku chutnú,jemnú a delikátnu.Tuky,ktoré obsahujú syry sú nahradené zdravými tukmi z mandlí.
Verím,že si pochutnáte tak ako ja.
 |
Maslo si rozohrejeme a dozlatova na ňom opražíme cibuľu.Cibuľu nakrájame na vačšie kúsky,budeme to v závere mixovať..... |
 |
...pridáme nasekaný cesnak....a všetko spolu pražíme dozlata.Dávame pozor,maslo rado prihára :)).... |
 |
...pridáme šafrán.... |
 |
....mandle-biele,olúpané a všetko spolu zarestujeme.... |
 |
....zalejeme vývarom a varíme pod pokrievkou 15 minút....osolíme,pridáme mčk.... |
 |
....po uvarení polievku dokladne rozmixujeme a prípadne ešte dochutíme.... |
 |
...podávame s opraženými mandličkami. |