Mandľová cibuľačka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 veľké cibule*100 g mandlí*50 g masla*3/4 l zeleninového vývaru*štipka šafránu*2 strúčiky cesnaku*soľ*mčk

POSTUP PŘÍPRAVY

Klasickú francúzku cibulačku isto všetci poznáme.Robieva sa so syrom a krutónmi.Dávam do pľácu cibuľačku chutnú,jemnú a delikátnu.Tuky,ktoré obsahujú syry sú nahradené zdravými tukmi z mandlí.
Verím,že si pochutnáte tak ako ja.

Maslo si rozohrejeme a dozlatova na ňom opražíme cibuľu.Cibuľu nakrájame na vačšie kúsky,budeme to v závere mixovať.....
...pridáme nasekaný cesnak....a všetko spolu pražíme dozlata.Dávame pozor,maslo rado prihára :))....
...pridáme šafrán....
....mandle-biele,olúpané a všetko spolu zarestujeme....
....zalejeme vývarom a varíme pod pokrievkou 15 minút....osolíme,pridáme mčk....
....po uvarení polievku dokladne rozmixujeme a prípadne ešte dochutíme....
...podávame s opraženými mandličkami.