
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 konzerva ryby v rajčiakovom pretlaku, 1/2 cibule, šťava z 1/2 citróna, cca 200g zemiakovej kaše (v pôvodnom recepte sú 2 varené zemiaky), soľ, mleté čierne korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Toto je prvá nátierka, ktorú som zvládla a bola som na to veľmi pyšná. Moja mamina robievala väčšinou vajíčkovú, a keďže bývala dlho v práci, pokúšala som sa robiť olovranty sama. Našla som poslednú konzervu rybičiek, potom aj recept v maminej kuchárskej knihe a mohla som sa realizovať. Najdlhšie bolo čakanie na uvarenie zemiakov, preto som si to dnes zjednodušila a použila zbytok zemiakového pyré.
Rybu aj s omáčkou dobre vymiešame, pridáme posekanú cibuľu, uvarené a prelisované zemiaky (zemiakovú kašu), podľa chuti soľ, korenie a citrónovú šťavu. Podávame s chlebíkom alebo pečivom.
![]() |
Dobrú chuť! |