Hokkaido (podľa Jozefa Vajdu)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Podľa orientálneho receptu je polievka liečivá - znižuje kyslosť organizmu a dodáva karotén, kalcium, železo a veľa vitamínov, A,C, a vitamíny zo skupiny B, normalizuje prekyslené prostredie žalúdka a čriev. POTREBUJEME:Tekvičku Hokkaido(nesmie byť tvrdá),1PL olivového oleja,cibuľku,soľ,vegetu,muškátový oriešok,sladkú smotanu

POSTUP PŘÍPRAVY

Do horúceho olivového oleja dáme usmažiť cibuľku len do sklovita, tekvicu nakrájame na kocky aj so šupou. V šupke je najviac karoténu a vitamínov. Udusíme s trochou vody, soli vegety bez glutamánu a pol lyžičkou mletého muškátového kvetu do mäkka. Zmixujeme na kašu, pridáme sladkú smotanu podľa po chuti, dosolíme a prevaríme s trochou nastrúhaného muškátového orieška.

Polievku môžeme posypať opečenými semienkami tekvice a masielkovými krutónmi Semienka ani krutónky som nemala,tak som bohato pokvápala tekvicovým olejom. Olej dáva polievke orieškovú chuť a jedinečnú vôňu.