FAZUĽKOVÝ PRÍVAROK S PÁRKOM

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

fazuľkové struky /čerstvé alebo mrazené/, bobkový list, celé korenie, soľ, vegeta dľa chuti, zemiaky, cibuľa, olej, hladká múka, mlieko, smotana na varenie alebo šľahačka, ocot alebo citronová šťava na okyslenie, párky, vajcia na volské oká.

POSTUP PŘÍPRAVY

fazuľkové struky nakrájame na asi 1,5cm kúsky, zalejeme vodou, osolíme, pridáme 3-4 bobkové listy, 5-6 guľočok čieneho celého korenia a varíme do polomäkka. 3-4 zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a pridáme k polomäkkej fazuľke. Varíme, kým zemiaky nezmäknú. V menšom kastroliku si na oleji speníme na drobnučko nakrájanú cibuľu, pridáme hladkú múku a urobíme zásmažku. Zalejeme ju studeným mliekom zmiešaným so smotanou. Miešame, aby sa nezhrčkavela. Nakoniec zásmažku pridáme k fazuľke so zemiakmi a ešte chvíľu povaríme. Podľa potreby dochutíme vegetou. Odstavíme z ohňa a po miernom vychladnutí dochutíme octom alebo citronovou šťavou. Párky nakrájame na tenké kolieska a opečieme na panvici dochrumkava. Takto opečené ich spolu s volským okom navrsvíme na fazuľku priamo na tanieri. Môžme podávať s pečivom alebo chlebíkom. Je to mňamka a strašne rýchlo pripravená. Môj chlap má vždy buľvy za ušami...