Keď sa cnie za slovensko-českou kuchyňou alebo ...KNEDLO – ZELO – VEPŘO PO MOJOM :O)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kapusta: 1 veľká cibuľa , 1 hlávka sladkej kapusty , olej,soľ, čierne korenie , vegeta , rasca, cukor, voda a ocot.Knedľa: Kedže som doma nemala droždie tak som si kúpila Houskový knedlík zo slovenského shopu :o) Mäsko: Postačí aj udena bravčová krkovička

POSTUP PŘÍPRAVY

Do hrnca s vodou som dala obvariť udenu krkovičku a nechala 15 minutiek povrieť. Medzitým si do vacsieho hrnca nakrajate cibulku na tenke mesiaciky a oprazite na oleji do sklovita , pridate jemne osolenu kapustu nakrajanu na tenke rezance,a prazime asi 5-10minut.Potom pridame 1 čl cierneho korenia , 1čl vegety , 1čl rasce a 2 vrchovité PL cukru a ďalej pražime kym kapusta nie je hnedkasta a makkucka nakoniec pridame 2PL lyzice octu a 2dcl vody zamiesame a minutku podusime. Hotovo !!!!Na tanier nakrajame uvarenu krkovicku , naukladame knedle a kapustu :O) Nie je to ako od nasej babicky ale aspon trosku nam to pripomína domov ....teda aspon nasim chlapom to chutilo ... Prajem dobru chut ...

Do hrnca s vodou som dala obvariť udenu krkovičku a nechala 15 minutiek povrieť.
do vacsieho hrnca nakrajate cibulku na tenke mesiaciky a oprazite na oleji do sklovita
pridate jemne osolenu kapustu nakrajanu na tenke rezance,a prazime asi 5-10minut
Potom pridame 1 čl cierneho korenia , 1čl vegety
1čl rasce
2 vrchovité PL kryštaloveho cukru
dusime kym kapusta nie je hnedkasta a makkucka
nakoniec pridame 2PL lyzice octu a 2dcl vody zamiesame a minutku podusime. Hotovo