voňavé mäso

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
bravčové mäso / kuracie /, wolčester, horčica, veľká cibuľa, oravská slanina, soľ a mleté čierne korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
. .
 |
bravčové mäso / ja som dala aj bravčové, aj kuracie / si naklepeme, osolíme a okoreníme. . |
 |
potrieme horčicou a pokvapkáme wolčestrom, prikryjeme a dáme do chladničky na noc odstáť. . |
 |
. . na druhý deň si pokrájame nadrobno veľkú cibuľu |
 |
. . . vymastíme si pekáč, naukladáme naňho mäso a prikryjeme cibuľou. . . |
 |
. . . pridáme na plátky pokrájanú oravskú slaninu. . . |
 |
. . . opäť vrstvu mäsa, prikryjeme alobalom a dáme upiecť na cca hodinku / treba na to pozrieť, poprípade podliať vodou / |
 |
. . . ako prílohu som dávala opekané zemiačiky. . dobrú chuť |