Hruškovo-škoricové mafinky s orechovou posýpkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 a 1/2 hrnčeka PH múky, 1/2 hrnčeka hnedého cukru, 1 ks vanilkový cukor, 1/2 balíčka kypr. prášku, 1 KL škorice, 1/2 KL mletého zázvoru, štipka soli, 1 väčšia hruška, 1 vajíčko, 1 kelímok bieleho jogurtu alebo smotany (asi 200 ml), 1/2 hrnčeka oleja, 1/3 hrnčeka mlieka. Na posypanie: asi 2 hrste orechov, 3 PL hnedého cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

V miske zmiešame všetky suché suroviny: múku, cukor, vanilku, kypr. prášok, škoricu, zázvor, soľ. Hrušku ošúpeme, vykrojíme jadro a pokrájame na malé kúsky. Pridáme k suchej zmesi a premiešame. V pohári vidličkou vytrepeme celé vajíčko a zmiešame s jogurtom. Potom tieto mokré suroviny primiešame do misy so suchou zmesou a hruškou: jogurt s vajíčkom, olej, mlieko. Zľahka premiešavame. Lyžicou dávame do košíčkov na mafiny (do 2/3 plnosti košíčka). Orechy dajte do sáčku a klepáčikom na mäso rozklepte na malé kúsky. Premiešajte s cukrom. Malou lyžičkou posypte vrch mafiniek. Dáme do vyhriatej rúry 180 C na 25-30 minút, treba dohliadnuť. Z tejto dávky mi vyšlo 20 ks.

V miske zmiešame všetky suché suroviny: múku, cukor, vanilku, kypr. prášok, škoricu, zázvor, soľ.
Mala som hrušku takejto veľkosti.
Hrušku ošúpeme, vykrojíme jadro a pokrájame na malé kúsky. Pridáme k suchej zmesi a premiešame.
V pohári vidličkou vytrepeme celé vajíčko a zmiešame s jogurtom. Potom tieto mokré suroviny primiešame do misy so suchou zmesou a hruškou: jogurt s vajíčkom, olej, mlieko. Zľahka premiešavame.
Orechy dajte do sáčku a klepáčikom na mäso rozklepte na malé kúsky. Premiešajte s cukrom.
Lyžicou dávame do košíčkov na mafiny (do 2/3 plnosti košíčka). Malou lyžičkou posypte vrch mafiniek orechovo-cukrovou zmesou. Dáme do vyhriatej rúry 180 C na 25-30 minút, treba dohliadnuť.
Hotovo! Krásna vôňa, jemnučká konzistencia, výborná chuť kombinácie korenín, hrušky a orechov!