Kuracie stehná s tvarohovou plnkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie stehná, plátky anglickej slaniny (na 1 stehno počítajte 2-3 plátky), na tvarohovú plnku: 15 dk tvarohu, 2 PL smotany, 1 strúčik cesnaku, pažítka, petržlen. vňať, 3 PL strúhanky, na omáčku: 1 PL horčice, 1 PL sójovej omáčky. Aj tento receptík som videla v TV Paprika a musela som vyskúšať. Je fantastický a muž poznamenal, že to musím robiť častejšie. Dokonca otvoril aj svoje obľúbené víno.

POSTUP PŘÍPRAVY

Stehno pri kosti v širšej časti narežeme, aby sa skôr prepieklo. Pod kožu dáme lyžičkou tvarohovú masu a roztlačíme ju, aby sa dostala do čo najširšej plochy. Stehná obalíme slaninou a poukladáme do pekáča. Stehná pokropíme zmesou sojovej omáčky a horčice, polejeme aj olejom. Zakryjeme alobalom a pečieme. Pred dopečením odkryjeme.

Tvarohová plnka:
Všetky suroviny zmiešame.

pripravíme si suroviny na plnku...
... a zmiešame.
Stehná pri kosti narežeme z oboch strán.
Pod kožu dáme lyžičkou plnku, rozdeľte si množstvo, aby vám vyšlo na každé. Rukou pekne "ucapkáme" :-) ide to veľmi dobre a zmestí sa tam toho dosť. Stehienka doslova "stučneli" :-)
Obalíme plátkami slaniny a polejme omáčkou.
Upečieme do chrumkava. Výborné papanie!
Dobrú chuť!