Morčacie prsia na brokolici, zázvore a kari



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

morčacie prsia cca 1kg, poprípade aj kuracie, či iné dietnejšie mäsko, 1 väčšia cibuľa, kari korenie, soľ, čierne korenie, čerstvý zázvor, 1 pochúťková smotana, 0,5 kg brokolice, solamyl na zahustenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Keby náhodou , tak doma aj varím:o)), tento týždeň som si dala tortovú dovolenku, tak som stíhala aj fotiť. Nechajte si chutnať, je to naozaj výborná kombinácia, možno sa zdá trošku harakiri, ale nám chutila, hlavne ten zázvor s brokolicou.

mäso si nakrájame na kocky alebo aj plátky, ako chcete a orestujeme na cibulke a oleji, keď sa restuje, jemne ho prisolíme, okoreníme, pridáme kari a zhruba ako vlašský orech veľký zázvor, ktorý postrúhame ku mäsu...
v druhom hrnci si domäkka uvaríme brokolicu, avšak dajte pozor, až ju príliš nesolíte, lebo vývar budeme pridávať k mäsku, tak až nie je slaný! Čiže doporučujem soliť naozaj minimálne až vôbec ...
keď máme mäso orestované, pridáme k nemu z brokolicového vývaru a dusíme pod pokrievkou domäkka
...zase sa vrátime ku brokolici, ktorá sa medzičasom domäkka uvarila, pridáme ku nej pochúťkovú smotanu, ktorú sme si vytiahli, prípadne aj zohriali v mikrovlnke, aby sa nám po pridaní do horúcej vody nezrazila...
keď brokolica so smotanou opäť prejdú varom, tak si túto omáčku rozmixujeme ponorným mixérom...ak by ste dali variť brokolicu do veľa vody, vodu zlejeme a necháme len podľa potreby...
brokolicovú omáčku vlejeme ku mäsu a necháme chvíľku cca 5 minút povariť
mäso s omáčkou poprípade dochutíme , ak treba dosolíme a čo je dôležité opäť pridáme čerstvo nastrúhaný zázvor( veľký ako vlašský orech, kto chce môže si dať viac alebo menej-nám to takto vyhovovalo) a zahustíme solamylom
po zahustení nech prejde varom a pokrm odstavíme z ohňa
podávame najlepšie s varenou ryžou