Maxikrígeľ s pivom (+fotopostup)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kakaový korpus, čokoládová plnka, banány, káva, K2, WI. Hmotnosť: 4,6 kg.
POSTUP PŘÍPRAVY
Pridávam aj fotopostup, ako som tento maxi-pivový pohár robila... Ak treba, postup na korpusy a plnku nájdete v mojich predchádzajúcich receptoch, príp. využite tie svoje :)).
 |
... |
 |
... podpivník... |
 |
... |
 |
Najprv si upečieme korpusy, pripravíme plnku (nájdete v mojich predchádzajúcich receptoch) a tortu "poskladáme", prípadne ešte dotvarujeme punčovinou a potrieme plnkou.
Z poťahovej hmoty si vykrojíme rovnako dlhé a široké pásiky, ktoré rovnomerne priložíme po obvode torty a pritlačíme do plnky. |
 |
Pásy z poťahovky na torte potrieme bielkom, aby sa hmota potom pekne prilepila.
Zafarbenú hmotu si vyvaľkáme na široký pás (podľa výšky a obvodu torty), okraje pekne dorovna zrežeme, natočíme na trubicu z potravinovej fólie a potiahneme celú tortu po obvode (začíname a končíme tam, kde bude ucho pohára). Popritláčame a uhladíme, spodný okraj podľa potreby orežeme a vrchný zahneme dohora. |
 |
Na vrchnú "čiapočku" si vykrojíme z hmoty (podľa papierovej šablóny) kruh s potrebným priemerom... |
 |
... natočíme znova na trubicu s potravinovou fóliou a prenesieme na tortu. |
 |
Zvlnený okraj dohladka zarovnáme. |
 |
Na spodný okraj prilepíme pásik z bielej hmoty. |
 |
Ucho pohára si pripravíme vopred (najlepšie z hmoty WI), napichneme na špajle a necháme poriadne zatvrdnúť. Nakoniec ho už len zapichneme do torty. |
 |
Penu na pohár som urobila z 2 bielkov, štipky soli a 100g cukru: šľaháme nad parou úplne do zhustnutia a vlažnú (nie horúcu, aby sa hmota nezačala topiť) navrstvíme na hotovú tortičku. |