Celozrnné mrkvové mafiny



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

160 ml hnedého cukru, 160 ml oleja, 330 ml celozrnnej špaldovej múky, 1 1/2 ČL PDP, 1 1/2 ČL mletej škorice, 1/2 ČL soli, 2 vajcia, 400 ml na jemno postrúhanej mrkvy, 150 ml posekaných orechov, 100 ml hrozienok.

POSTUP PŘÍPRAVY

V jednej mise si zmiešame múku s PDP, mletou škoricou a soľou. V druhej mise vyšľaháme cukor s vajíčkami, postupne prilievame olej. Do tejto zmesi vsypeme múčnu zmes, premiešame, pridáme postrúhanú mrkvu, premiešame a nakoniec pridáme posekané orechy a hrozienka. Rozdelíme do košíkov na mafiny /alebo do vymazanej a múkou vysypanej formy na mafiny/ a pomaly pečieme /horúcovzdušná rúra pri teplote cca 160-170°C cca 30 min/.
Tento recept som upravila z receptu na mrkvovú bábovku- ak by to chcel niekto vyskúšať vo forme bábovky, potom množstvo surovín je nasledovné: 2dcl hnedého cukru, 2dcl oleja, 4 dcl celozrnnej špaldovej múky, 2 ČL PDP, 2 ČL mletej škorice, 1 ČL soli, 3 vajcia, 6 dcl nastrúhanej mrkvy, 2 dcl sekaných orechov, 1 1/2 dcl hrozienok.