Jesenná rýchlovka z cícera a kyslej kapusty



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 800g kyslej kapusty, 1 konzerva sterilizovaného cíceru, cca 100g prerastenej slaninky, 2 veľké cibule, trošku oleja, mleté čierne korenie, podľa potreby solčanka alebo soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Túto super dobrôtku som našla na ČMMB a hneď ako dokvasila kapusta v sude, som ju musela vyskúšať a nebanujem, je to veľmi rýchle a veľmi sýte a samozrejme aj veľmi dobré jedlo.
Postup viď nižšie...

Slaninku si pokrájame na menšie kúsky, kto nemá rád, môže tento krok vynechať a začať až s nasledujúcim.
Cibule si tiež pokrájame na menšie plátky...
...a dáme smažiť, ak treba pridáme trošku oleja.
Medzitým si poprekrajujem kyslú kapustu.
A pridáme ju do usmaženej cibule so slaninkou. Podusíme, ja len chvíľku, aby sa prehriala, ale môže sa úplne do mäkka, ako je kto zvyknutý.
Pridáme scedený cícer...
...a premiešame, necháme už len chvíľku prehriať. Dochutíme mletým čiernym korením a podľa potreby aj soľou alebo solčankou.
Podávame so zemiakmi na rôzny spôsob alebo zemiakovou knedľou. Dobrú chuť!