Jesenná rýchlovka z cícera a kyslej kapusty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cca 800g kyslej kapusty, 1 konzerva sterilizovaného cíceru, cca 100g prerastenej slaninky, 2 veľké cibule, trošku oleja, mleté čierne korenie, podľa potreby solčanka alebo soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Túto super dobrôtku som našla na ČMMB a hneď ako dokvasila kapusta v sude, som ju musela vyskúšať a nebanujem, je to veľmi rýchle a veľmi sýte a samozrejme aj veľmi dobré jedlo.
Postup viď nižšie...
 |
Slaninku si pokrájame na menšie kúsky, kto nemá rád, môže tento krok vynechať a začať až s nasledujúcim. |
 |
Cibule si tiež pokrájame na menšie plátky... |
 |
...a dáme smažiť, ak treba pridáme trošku oleja. |
 |
Medzitým si poprekrajujem kyslú kapustu. |
 |
A pridáme ju do usmaženej cibule so slaninkou. Podusíme, ja len chvíľku, aby sa prehriala, ale môže sa úplne do mäkka, ako je kto zvyknutý. |
 |
Pridáme scedený cícer... |
 |
...a premiešame, necháme už len chvíľku prehriať. Dochutíme mletým čiernym korením a podľa potreby aj soľou alebo solčankou. |
 |
Podávame so zemiakmi na rôzny spôsob alebo zemiakovou knedľou. Dobrú chuť! |