Patizón s rajčinami a paprikou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Patizón strednej veľkosti, rajčiny 3-4, papriky 3-4, 4-5 trojuholníkov taveného syra, cibuľa, olej, soľ vegeta, bazalka

POSTUP PŘÍPRAVY

Patizón ošúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame na malé kocky. Rajčiny sparíme vo vriacej vode a ošúpeme. Spolu s paprikou nakrájame na drobné kocky. Keď to máme pekne pripravené nakrájame cibuľu na drobno a speníme na oleji do zlatista, pridáme patizón, rajčiny a papriku /tak aby to bolo v pomere na 3 diely patizónu, 2 diely rajčín a 2 diely papriky/ osolíme, pridáme kávovú lyžičku vegety a podlejeme trochou vody asi tak aby bola zelenina do polovice ponorená a necháme dusiť cca 10-15 min. Ak je potreba prilejeme vodu tak aby bola zelenina stále cca do polovice ponorená aby nám jedlo zostalo šťavnaté. Keď je patizón mäkký odstavíme ho, pridáme bazalku a premiešame Potom pridáme syr a znova premiešame tak aby sa nám rozpustil. Podávame len tak bez prílohy, mne aj mojich dvom chlapom to veľmi chutí. Všetkým prajeme dobrú chuť.