Cuketovo-mrkvové penne

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 malé cuketky, 2 mrkvy, 4 strúčiky cesnaku, 5 dk masla, 10 dk šunky, 4 PL olivového oleja, 1 dl bieleho vína, 2 dl sladkej smotany, posekaná petržlenová vňať, 10 dkg Parmezánu, soľ, korenie, 250 g cestovín penne
POSTUP PŘÍPRAVY
Z očistenej mrkvy spravíme pomocou so škrabátkom na zemiaky širšie rezance. Cukety neolúpeme, len vyberieme vnútro a tiež spravíme rezance. Na panvici zohrejeme olej s maslom, pridáme na rezance nakrájanú šunku a orestujeme. Pridáme rezance z cukety a mrkvy. Restujeme na strednom plameni, kým zelenina nadobudne svetlozlatistú farbu. Potom pridáme nadrobno nasekaný cesnak, zeleninku premiešame, necháme opiecť asi 3 minútky a zalejeme bielym vínom. Asi po 1-2 minútach premiešavanie vlejeme aj smotanu. Chvíľu povaríme, premiešame. Potom pridáme nahrubo nastrúhaný parmezán, osolíme, okoreníme a primiešame petržlenovú vňať. Uvaríme penne a papáme. Veľmi chutná rýchlovka - celá príprava a varenie mi trvali 25 minút.
 |
Z očistenej mrkvy spravíme pomocou so škrabátkom na zemiaky širšie rezance. Cukety neolúpeme, len vyberieme vnútro a tiež spravíme rezance. |
 |
Na panvici zohrejeme olej s maslom, pridáme na rezance nakrájanú šunku a orestujeme. Pridáme rezance z cukety a mrkvy. |
 |
Restujeme na strednom plameni, kým zelenina nadobudne svetlozlatistú farbu. Potom pridáme nadrobno nasekaný cesnak, zeleninku premiešame. |
 |
necháme opiecť asi 3 minútky a zalejeme bielym vínom. Asi po 1-2 minútach premiešavanie vlejeme aj smotanu. Chvíľu povaríme, premiešame. |
 |
Chvíľu povaríme, premiešame. Potom pridáme nahrubo nastrúhaný parmezán, osolíme, okoreníme a primiešame petržlenovú vňať. |
 |
s pridaným syrom |
 |
Uvaríme cestoviny (množstvo zeleniny aj cca na 250 g), dáme navrch pripravenú cuketovo-mrkvovú omáčku a môžeme ešte posypať syrom. |