Mon cheri - lahodne kremovo-ovocne kocky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 plat listkoveho cesta (u mna 250 g), 4 vajcia, 120 g kr. cukru, 120 g polohrubej muky, 1 a 1/4 KL prdopec., 4 PL oleja, 4 PL vody, *********Plnka: 1 velky visnovy kompot ( alebo 600 g vykostkovnych cerstvych visni uvarit v 500 ml osladenej vode), 3 kopcovite PL Gustinu, trochu rumu alebo rumovej aromy, *********Krem: 4 zltka, 3 PL krystal. cukru, 500 ml mlieka, 1 vanilkovy puding, 1 slahackova smotana, 6 platkov zelatiny, 4 bielka, 2-3 PL kryst. cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento fantasticky kolacik venujem mojmu milovanemu vrabciatku.

listkove cesto rozvalkame na tenky plat vo velkosti zadnej strany plechu, na ktorom ho budeme piect (pouzila som plech 30x40)
cesto pred pecenim husto popichame vidlickou, aby sa nam neodulo. Pecieme v dobre vyhriatej rure pri 200 stupnoch cca 7-10 min.
vajcia, cukor, olej slahame min. 5 minut, pokial vajcia nie su pekne naslahane, potom pridame vodu a este slahame. Pridame muku zmiesanu s prdopec. (skratka pre prasok do peciva) a preslahame metlickami na najmensich otackach
vylejeme na dobre pomasteny a mukou vysypany plech. Na pecenie piskoty pouzijeme plech rovnakej velkosti ako sme piekli listkove cesto ( pouzila som klasicky plech 30x40). Pecieme pri teplote 180 stupnov 12-15 min. Piskota je tenka, sluzi iba ako podlozka pod plnku:)
visne odkostkujeme a nechame na sitku odkvapkat . Stavu z kompotu dolejeme do 500 ml ( ja som doliala asi 50 ml visnoveho sirupu) odoberieme zo stavy asi 100 ml a rozmiesame v nej 3 PL Gustinu
ked stava zovrie, prilejeme rozmiesany Gustin kratko povarime spolu
ked zacne stava hustnut, pridame visne, rum alebo rumovu aromu a este kratko povarime
visnovu zmes (este teplu) nalejeme opatrne na vychladenu piskotu a zarovname. Nechame dobre vychladit
platky zelatiny namocime do studenej vody
v mlieku rozslame pudingovy prasok, 4 zltka, cukor a za staleho miesania uvarime husty puding
zelatinu dobre vyzmykame a pridame do horuceho pudingu. Premiesame, kym sa nam zelatina nerozpusti
bielka naslahame a ked su uz biele, pridame 2-3 PL kr. cukru a dobre vyslahame
bielka slahame, kym sa cukor nerozpusti a metlicky zanechavju peknu stopu:) asi takto:
vyslahanu bielkovu zmes zamiesame este do tepleho pudingu a nechame dobre vychladit. Ja som to po ochladeni este mala v chladnicke cca 30 min. Obcas som premiesala
vyslahame tuhu slahacku. Odoberieme 3 PL (kopcovite) slahacky bokom a zvysnu
zamiesame do dobre vychladenej pudingovej masy. Bola trochu riedka, ale potom v chladnicke stuhla , tak akurat:) Urovname a odlozime do chladnicky, kym trochu stuhne krem
pudingovo slahackovu zmes opatrne nalejeme na stuhnutu visnovu zmes. Visnova zmes nie je taka tuha akokeby sme pouzili zelatinu, ale neleje sa. Rovnako ani kremova nie je taka tuha ako remen. Je vsak uuuuzasna:)
zarovname a odlozime do chladnicky, aby nam kremik stuhol
ked je uz krem dostatocne tuhy, listkove cesto potrieme tenuckou vrstvou slahacky a pokrajame na kocky
prikladame na stuhnuty krem a velmi jemnucko pritlacime, aby sa nam neodlepovali od kolacika
nakoniec poprasime praskovym cukrom. No a mozeme ochutnavat. Zarucujem vam neskutocny chutovy zazitok:)
po kostovke:)
xxx
xxx