Červená kapusta - sterilizovaná

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1,5 - 2 kg hlávka červenej kapusty a 1,5 - 2 kg bielej kapusty ( 1:1 ), 1 deko, 3 stredne veľké cibule
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrázkoch
 |
nakrájame si červenú aj bielu kapustu |
 |
cibuľu nakrájame na jemné prúžky , boli tri, len som jednu nakrájala skôr ako som urobila fotku |
 |
red and white |
 |
red and white + cibuľa |
 |
všetko dôkladne premiešame , zalejeme vopred pripraveným nálevom podľa postupu na obale a necháme aspoň dve hodinky postáť, u nás to bolo od rána do večera |
 |
večer som ešte raz premiešala , aby sa tá vrchná kapusta dostala do nálevu a šťavy , ktorú pustila aj kapusta |
 |
a nakoniec naplniť poháre, nie veľmi natesno natlačiť, doliať nálev do fliaš a sterilizovať asi 20 minút, kto chce mať kapustu mäkkú ako z obchodu, tak sterilizuje 40 - 50 minút, ja mám radšej takú chrumkavejšiu |