
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1kg mäsa na rezne (roštenka, karé bez kosti, prípadne hydina) fantázii sa medze nekladú, kto čo rád , ale pôvodne to bol recept na roštenku:o) preto sa aj tak volá, 5 vajec, 2 Polievkové Lyžice horčice, 2PL kečupu, 1,5 Kávovej Lyžice soli, 1/2 KL čierneho mletého korenia, 1 KL vegety, 1KL kari korenia, 1KL sladkej papriky, 1KL štííííplavej papriky, 1/2 KL mletej rasce, 1 KL majoránky,2 PL oleja
POSTUP PŘÍPRAVY
úúúúúúúplne jednoduchý ako facka
![]() |
Mäsko si očistíme, narežeme na rezne, naklepeme. V miske si zmiešame všetky horeuvedené suroviny okrem majoránky a spolu ich vymixujeme buď v mixéri alebo ponorným ručným šlahačom. Majoránku pridáme nakoniec, aby bola celá, nepomixovaná. Touto zmesou zalejeme rezníky v miske a necháme odstáť cez noc, aj dve. |
![]() |
... na ďalší deň rezne vyprážame a podávame buď s pečivom -tak to chutí mne, zemiakovou kašou-tak to chutí manželovi alebo s hranolkami, tak to väčšinou chutí deťom:o) a môžme papať aj s kyslou uhorkou alebo nejakým šalátikom... |
![]() |
...a hotovo... pre viac štipľavý efekt , keďže má byť "diabolský" si môžete pridať aj čili. Nám stačí takto... |