Jelení guláš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1-1,3 kg orezov z jeleňa vhodných na guláš, olej alebo masť , veľká cibuľa, 1 ks veľký paradajkový pretlak alebo 2 ks malých,1 kávová lyžička mletej červenej papriky, 4-5 strúčikov cesnaku, Worčestrová omáčka, soľ , korenie, sušený alebo čerstvý tymián, rozmarín po 1/2 kávovej lyžičky alebo 1 vetvička čerstvého, borievky (cca 25 ks bobuliek) , cca 1 kg zemiakov, kto má a chce môže dať aj za hrsť sušených hríbov

POSTUP PŘÍPRAVY

Keď som skoro dovarila napadlo ma, že pozriem či už tu taký recept je a nie je, tak pridávam, ale len s minimom obrázkov.

...mäso nakrájame na kocky. Do hrnca dáme olej alebo masť a opražime na ňom cibuľu. Pridáme mäso pokrájané na kocky spolu s pokrájanými 2 strúkmi cesnaku, osolíme, okoreníme a očervenopaprikujeme pokiaľ sa to všetko smáhne na oleji. Pridáme veľký rajčinový pretlak (na foto je len malý) , worčestrovú omáčku tak 1,5-2 Polievkovej lyžicea necháme bublať:o) aspoň 5 minúť.
... potom mäsko okoreníme zvyšnými vecičkami ako je 1/2 kávovej lyžice sušeného tymiánu v mojom prípade , 1/2 KL rozmarínu a cca 25 ks borievok, zalejeme vodou a dusíme do polomäkka, to jest v mojom prípade 30-max. 40 minút odkedy sa nám voda zavarí.
...takto vyzerá gulášik po pridaní korenín, zalejeme ho vodou a teda dusíme...
...po 30-40 minútach teda skúsime mäsko, ak je polomäkké, pridáme doň 1 kg na kocky nakrájaných zemiakov. Kto chce , môže dať aj za hrsť vopred namočených hríbov. A opäť nakrájané 2 strúčiky cesnaku.
Varíme dokiaľ zemiaky aj s mäsom nie sú úplne mäkké. Po dovarení niektoré zemiaky v hrnci popučíme vidličkou, niektoré môžu zostať celé. Nezahusťujeme múkou!!!! Podľa chuti ešte dosolíme, dokoreníme.
Guláš už aj so zemiakmi.
... a servírujeme...