Masovo-zemiakový pekáčik

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
mleté maso-bravčové alebo bravčové +hovadzie*3 menšie mrkvy alebo jedna vačšia*korenie na mleté maso*soľ*mčk*1 celozrná bageta*1 vajíčko*mlieko*zemiaky*3 strúčiky cesnaku
POSTUP PŘÍPRAVY
Nie je to pravé čevebčiči,ale vzhľadom to pripomína a chuťovo je to vynikajúce.Ja som myslela,že bude aj dnes naobed no moja drahá polovička zblajzla celý pekáčik :)).
 |
Celozrnú bagetu si zalejeme mliekom a necháme nasiaknúť.... |
 |
...500 g mletého masa ochutíme 2 PL korenia na mleté maso,použijte čo máte radi,s čím máte skúsenosť.... |
 |
...pridáme najemno nastrúhanú mrkvu... |
 |
...pridáme vyžmýkanú a rozmrvenú bagetu,vajíčko,prepučený cesnak.... |
 |
....a urobíme kompaktnú hmotu....a dochutíme soľou a mčk... |
 |
...zemiaky poriadne umyjeme,nešúpeme a nakrájame na štrvťky.... |
 |
...do pekáčika s nepriľnavým povrchom alebo do zapekacej misky striedavo ukladáme zemiaky a maso ako šachovnica.Maso formujeme mokrými rukami.Pekáčik nie je potrebné vymazávať.Po naplnení pekáčika surovinymi ho len jemne pokapeme vodou,neprikrývame a dáme do rozpálenej rúry..... |
 |
.... pečieme 30-45 minút pri 200 stupňoch kým maso a zemiaky nemajú zlatú korku. |