Hovädzie mäsko so zeleninou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

hovädzie mäsko, 2 menšie cibule, 500 g zemiakov, 200 g mrkvy, 2 strúčiky cesnaku, 2 ČL citrónovej šťavy, 1 ČL solamylu, za hrsť ružičkového kelu, za hrsť fazuľových strukov, 1 ČL bazalky, hovädzí bujón - nemusí byť

POSTUP PŘÍPRAVY

Množstvo zeleniny som dala od oka, to isté odporúčam Vám. Rovnako druh zeleniny môžete voliť podľa toho čo máte v chladničke.

Pripravíme si marinádu z citrónovej šťavy, bazalky a cesnaku.
Potrieme ňou umyté mäsko. Mäsko osolíme a okoreníme.
Mäsko zprudka opečieme. vložíme ho do pekáča, podlejeme vývarom a pečieme pri teplote 200 stupňov 2 hodiny. Mäsko počas pečenia podlievame a oblievame.
Pred dopečením mäska si pripravíme zeleninu. Na kocky nakrájame zemiaky, na drobno cibuľu, ostatnú zeleninu, polejeme olivovým olejom, osolíme a zmiešame.
Zelelninu vložime k mäsku do pekáča a pečieme kým nie je mäkká.
Upečené. Z pekáča vyberieme mäsko a nakrájame ho. Rovnako vyberieme aj zeleninu, do výpeku pridáme solamyl a necháme prevrieť.