Hovädzie mäsko so zeleninou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
hovädzie mäsko, 2 menšie cibule, 500 g zemiakov, 200 g mrkvy, 2 strúčiky cesnaku, 2 ČL citrónovej šťavy, 1 ČL solamylu, za hrsť ružičkového kelu, za hrsť fazuľových strukov, 1 ČL bazalky, hovädzí bujón - nemusí byť
POSTUP PŘÍPRAVY
Množstvo zeleniny som dala od oka, to isté odporúčam Vám. Rovnako druh zeleniny môžete voliť podľa toho čo máte v chladničke.
 |
Pripravíme si marinádu z citrónovej šťavy, bazalky a cesnaku. |
 |
Potrieme ňou umyté mäsko. Mäsko osolíme a okoreníme. |
 |
Mäsko zprudka opečieme. vložíme ho do pekáča, podlejeme vývarom a pečieme pri teplote 200 stupňov 2 hodiny. Mäsko počas pečenia podlievame a oblievame. |
 |
Pred dopečením mäska si pripravíme zeleninu. Na kocky nakrájame zemiaky, na drobno cibuľu, ostatnú zeleninu, polejeme olivovým olejom, osolíme a zmiešame. |
 |
Zelelninu vložime k mäsku do pekáča a pečieme kým nie je mäkká. |
 |
Upečené. Z pekáča vyberieme mäsko a nakrájame ho. Rovnako vyberieme aj zeleninu, do výpeku pridáme solamyl a necháme prevrieť. |