
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1,5 kg dobre dozretých sliviek, 250 g domáceho vanilkového cukru, 250 g trstinového cukru, 1 tobolka vanilky, 100-150 g 60% čokolády, 1 lyžička vanilkového extraktu
POSTUP PŘÍPRAVY
1. Slivky vykôstkujeme, dáme ich do hrnca a rýchlo ich privedieme k varu. Varíme asi 15 minút do mäkka. Ak by slivky pustili veľa šťavy, časť z nej odlejeme.
2. Po vychladnutí slivky rozmixujeme tyčovým mixérom.
3. Do slivkovej hmoty vmiešame všetok cukor, kaviár z jednej vanilkovej tobolky, čokoládu a vanilkový extrakt.
4. Dobre spolu premiešame a necháme pri izbovej teplote stáť 24 hodín.
5. Potom hmotu zase dobre rozmixujeme. Slivkovou nutelou naplníme zaváraninové poháre a sterilizujeme vo vode asi 15 minút.
6. Dobrú chuť!
POZN.:
Tohto roku som ju nerobila, tak som použila len fotku z časopisu, ale vlani bolo raz-dva po nutele. Ak nemáte domáci vanilkový cukor a vanilkový extrakt, postup (recept) na ich prípravu nájdete u mňa v receptoch.