Jednohubky z medových plátov



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

medové pláty * PLNKA: 2 dcl mlieka * 2 PL hrubej múky * 1 žĺtok * 1 vanilkový cukor * 12 dkg masla * 12 dkg práškového cukru * na ozdobu: farebná ryža * čokoládové hoblinky * farbený kokos..... papierové košíčky * napichovátka

POSTUP PŘÍPRAVY

Rýchle a jednoduché pohostenie.

1. Z mlieka, hrubej múka, žĺtka a vanilkového cukru uvarte hustú kašu a nechajte ju ÚPLNE vychladnúť.
2. Ručným šľahačom vyšľahajte do peny maslo s práškovým cukrom a opatrne oba krémy spojte - pridávajte kašu do masla, nie naopak!
3. Zvoľte si ľubovoľný počet plátov, ktoré naukladáte na seba, použila som tri pláty, ktoré som natrela plnkou, jemne som ich zaťažila, a strčila zabalené do alobalu do chladničky. Zvyšný krém použijeme na jednotlivé koláčiky, ktoré dokola ponatierame a ozdobíme.
4. Po hodinke-dve vyberte koláčik z chladničky, nakrájajte ho na kocky - veľkosť kociek prispôsobte veľkosti papierových košíčkov,
5. Tu je moja veľká pomocníčka - koláčiky som natierala zvyšnou plnkou, Laura ich vkladala do košíčkov a ošperkovala ich farebnou ryžou a napichovátkom, ktoré sme si v to ráno vyrobili.
6. Na napichovátka potrebujete výkres, na ktorý si vytlačíte narodeninový klipart, vystrihnite ich, a nalepte na špáratká malým kúskom lepiacej pásky. Toť vsjo. Lauru to neuveriteľne bavilo, hrajkala sa s tým celé doobedie.
7. Tu je moja pracujúca pomocníčka - práve lepí darčeky na špáradlá.
8. Laurinka si ozdobila všetky koláčiky, som na ňu veľmi pyšná!!!