
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 cesto (tmavé, tuhé): 100 g masla, 100 g cukru, 1 vajce, 7 lyžíc vody, 2 lyžice kakaa, 1 prášok do pečiva, 300 g polohrubej múky. 2 cesto (riedke, svetlé): 3 vajcia, 150 g práškového cukru, 8 lyžíc vody (v prípade potreby i viac), 150 ml oleja, 1 prášok do pečiva, 300 g polohrubej múky, 2 PL umu. Náplň: strúhané jabĺčka, slivky, škoricový cukor, mleté orechy. Okrem toho čokoláda na varenie, čokoláda Ľadové gaštany, Cera, kokos, strúhaná čokoláda Margot a mleté orechy.
POSTUP PŘÍPRAVY
Samostatne spracujeme zvlášť prvé a druhé cesto a to tak, že všetky suroviny zmiešame. Plech vystelieme papierom na pečenie. Naň roztiahneme prstami prvé tuhé hnedé cesto, naň rozložíme strúhané jablká a polovičky sliviek, ktoré posypeme škoricovým cukrom a mletými orechami. Všetko zalejeme druhým svetlým riedkym cestom. Dáme upiecť na 180 C. Po upečení roztopíme 100 g čokolády na varenie, 1 čokoládu Ľadové gaštany a 50 g Cery. Touto čokoládou polejeme upečený koláč. Posypeme mletými orechami zmiešanými s kokosom a strúhanou čokoládou Margot.
Koláčik som objavila na www.dama.cz - užívateľka itula