Rýchly zákusok s nugátovým krémom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

BISKVIT: 4 vajíčka, 3 PL práškového cukru, 1 PL vanilkového cukru, 4 PL horúcej vody, 3 PL polohrubej múky, 3 PL Solamyl (alebo 2 vanilkové pudingy), prášok do pečiva, 1/2 dl mlieko, štipka soli. KRÉM: 250 g maslo, 4 PL nutela, čokoládový puding z 300 ml mlieka, dve hrste nasekaných opečených vlašských orechov (alternatíva lieskovcov, mandlí) Čokopoleva: Čokoláda na varenie, 50 g Hera

POSTUP PŘÍPRAVY

Ohlásila sa nečakane návšteva, tak som opäť trošku zaimprovizovala a zo surovín, ktoré sme mali doma som vymyslela takýto rýchly nugátový zákusok.

4 žĺtka, 3 PL práškového cukru, 1 PL vanilkového cukru, 4 PL horúcej vody - vymiešame do peny.
V miske si zmiešame suché suroviny: múku, solamyl, prášok do pečiva
...postupne preosievame a vmiešavame do peny zo žĺtok a cukru
...ak je masa hustá, prilejeme 1/2 dl mlieka a vymiešame do hladka.
...na záver vmiešame tuhý sneh zo 4 bielkov a štipky soli
...zmiešame už len zľahka, aby sme nerozbili sneh a biskvit zostal ľahučký
Pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie – ja si vždy trošku potriem maslom plech pod papierom aj papier – aby sa mi papier nešmýkal. Pomastený papier jemnučko posypem múkou.
...na plech rovnomerne rozotrieme cesto a dáme piecť na 180° cca 10 -12 minút -podľa rúry - sledujeme povrch.
...takto vyzerá upečený biskvit
...biskvit necháme vychladnúť a potom ho opatrne obrátime a stiahneme z neho papier.
Z 300 ml mlieka, 1 PL cukru a jedného čokoládového pudingu si uvaríme puding, ktorý dáme vychladnúť. Zatiaľ si v mixéri dohladka vymiešame maslo s cukrom.
...pridáme 3 PL nutely (alebo iného podobného orieškočokoládového krému), zmiešame spolu
...pridáme vychladený puding a vymiešame do hladkej masy
...dve hrste orechov sme si v sáčku valčekom na cesto alebo tĺčikom na mäso roztĺkli na požadovanú veľkosť a dali sme ich na suchú panvicu na 5 minút za pravideľného miešania osmažiť.
...vychladnuté orechy sme pridali do nugátového krému.
...zmiešali sme krém s orechami a natreli ním biskvit
...na nugátový krém sme natreli do tuha vyšľahanú šľahačku
...a povrch zákusku sme poprskali čokopolevou (možno súvisle poliať, posypať grankom, orieškami, nastrúhanou čokoládou, čokoládovou ryžou... )
...no a už len zaliať čaj alebo kávu a vychutnávať...