
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 salko sladené,
1 smotana 30%,
kapučíno-prášok,
rum-cca 3 dcl
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup je veľmi podobný ako pri ostatných likéroch...skúšala som odtiaľto viac likérov. Mám rada chuť kávy,ale kávu nie :-) a tak si to vynahrádzam kapučínom.A tak som skúsila čosi doma zmiešať podľa svojej chuti a vyšlo mi toto :-) mne to teda vééľmi chutí :-) neviem či to bolo tou dlhou abstinenciou kvôli tehotenstvu a kojeniu :-) ale vyskúšajte,hádam zachutí aj vám... tým,že sa tam pridáva ta smotana a kapučíno tak celý likérik je riadne hustý a taký penový,akoby našľahaný.No ozaj mňam :-)) Mne z tohto množstva vyšlo cca 7-8 dcl likéru.Keďže tam ide smotana tak netreba ho dlho skladovať,mne najdlhšie vydržal 13 dní kým sa vypil a bol dobrý.Prajem dobré degustovanie
![]() |
Sladené salko si povaríme v hrnci cca 2 až 3 hod. podľa chuti,ja som varila 2 hodiny a 15 minút,aby stále vrelo a bolo celé ponorené vo vode,aby sa skaramelizovalo.Dáme vychladnúť |
![]() |
V šálke si zmiešame cca 1/2 až 3/4 šálky kapučína-nie uvareného,len prášku so smotanou. Necháme postáť,prášok sa rozpustí.Kapučíno podľa chuti,ja som mala čokoládové |
![]() |
Vychladnuté salko si dáme do misky,mne nestuhlo celkom,ale to nevadí.Podľa chuti sa skaramelizovalo a to je hlavné :-)) ak máte rada karamel tak radšek uvarte 2 salka,lebo ak toto ochutnáte určite neostane :-) |
![]() |
Do salka vlejeme kapučínovú smotanu a vymiešame.ja som to rozmiešala mixérom na najnižšom stupni a postupne dolievame rum podľa chuti. ja som dala len cca 3 dcl,nemám rada veľa rumu-je to na mńa moc alkoholové :-) ale ako píšem,rum pridáme podľa chuti,môže byť aj 0.5 l |
![]() |
Zmiešame a hotovo.Vznikne taká dobrôtka-mňam :-) Odložíme do chladničky a čakáme na vhodnú príležitosť naliať si štamperlík :-) Prajem dobrú chuť |