Plnená pečená fašírka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600-900g mletého mäsa, 1-2 vajcia, strúhanka 2-3 lyžice, soľ. korenie, cesnak, vegeta ,rasca, 1 sladká smotana, náplň do fašírky- párka/y/ja dávam obyčajnú-je hrubšia a najlepšia a vajíčka uvarené natvrdo. zemiaky+maslo+mlieko, rasca, soľ- na zemiakovú kašu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiaky uvaríme s rascou a soľou a urobíme kašu s mliekom a maslom. Fašírka- tento recept je tu vo viacerých variantoch,ale v tomto nie,,,tak vkladám pre inšpiráciu, je vcelku rýchly a chutný. Podľa mňa "tajomstvo" spočíva práve v sl.smotane:) Fašírka nie je tak suchá, a výhoda, je že je nevyprážaná a nestojíte pri sporáku:))
Takže mäso dáme do misky, ochutíme soľou, rascou, vegetou, korením a cesnakom, pridáme vajíčka, strúhanku, premiešame, nakoniec vlejeme sladkú smotanu a riadne premiešame,,,smotanu mäsko krásne "vypije". Potom si dáme vrstvu na vymastený pekáč, na to uložíme párku, vajíčka a prikryjeme to druhou vrstvou a vyformujeme na taký bochník.
Podlejeme trochou vody, prikryjeme a pečieme asi 1 hodinu, potom odokryjeme a necháme pripiecť na vrchu ešte asi 15-20 min.

prvá vrstva na dno pekáča+ náplň
druhá vrstva -vytvarujeme
a upečené