Variacie na linecke pecivo

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
750 g hladkej múky
2 hery
250 g práskového cukru
3 zltky
POSTUP PŘÍPRAVY
Vsetko spracujeme na cesto a nechame v chladnicke asi hodinu odstat. Na pomúcenej doske vyvalkame na hrübku asi 3 mm. Vykrajujeme a pecieme na suchom plechu v stredne vyhriatej rure.
 |
potrebujeme tieto suroviny |
 |
potrebujeme väcsiu misu, lebo surovin je vela, aby nam to nevypadavalo |
 |
cesto si rozdelime na polovicu, jednu nechame tak, druhu si rozdelime zase na polovicu, do jednej pridame 3 lyzicky kakaa a do druhej cervenu farbu a vypracujeme, nechame hodinu v chladnicke, potom na pomucenej doske vyvalkame na hrubku asi 3 mm a vykrajujeme, pecieme v mierne vyhriatej trube a sledujeme, aby neprihoreli. |
 |
ja som si vykravala ovalky, kosicky, kvetinky, kolieska, srdiecka, teraz ukazem, ako som zdobila ovalky,.. dame si roztopit nad parou 2 varove cokolady, a asi centrimetrovy pas cery, ak by bola riedka cokolada, pridame preosiate kakao podla potreby, v sklenicke vriacej vody si rozpustim cokoladu vo vrecusku, odstrihnem na rozku tak, aby vznikla mala dierka |
 |
namacam pecivo a ulozim na vrecusko na odpad...samozrejme nepouzite :-)) - pozor na prsteky, cokolada musi byt horuca |
 |
bielou cokoladou z vrecuska urobime cez prostriedok vlnovku a sparatkom ihned urobime cez vlnovku ciaru |
 |
a este raz |
 |
na kolieska urobime spiralu |
 |
sparadkom od stredu von tahame ciaru a potom tahame ciary tak ako by sme ho delili na stvrtinky |
 |
teraz ciary vedieme ku stredu |
 |
hotovo, nechat stuhnut |
 |
srdiecka tiez macame do cokolady, na ne ihned dame male srdiecka, na vykojene kvietocky, macane v cokolade tiez dame ihned kosicky a nechame vstetko stuhnut |